Sstarscream

Vadstena Kloster

Kategori: Allmänt

Gud vad skönt det är med helg nu! De senaste två veckorna har jag verkligen förundrat mig själv över att jag lyckats ta mig igenom veckan. Mycket som snurrar i huvudet.
 
Nu i veckan har jag varit på stadsvandring här i Växjö med jobbet. Växjö firar tydligen 675 år så då fixade trivselgruppen en guidning för de som ville. Vi var en lagom stor grupp och det var väldigt intressant, lite synd att det började regna dock. Man kan väl konstatera att staden har brunnit många gånger och att förfadern till Napoleonbakelsen finns här (numer hans döttrar).
 
Sen har jag ju varit iväg med jobbet till Vadstena för ett verksamhetsutvecklingsprojekt (vilket långt ord) som har pågått detta år och nu var det dags för summering och redovisning helt enkelt. Vi åkte buss dit och övernattade på typ det bästa hotellet jag någonsin varit på! Vadstena Klosterhotell hette det och ligger precis vid Vättern. Innan vi kom fram hann vi med ett stopp i Gränna för lunch. Vi var rätt många som skulle dit så vi fick sprala ut oss i de olika byggnaderna som fanns. Jag hamnade i byggnaden längst bort, den minsta av de alla som hette Klostergården. Tack och lov för det säger jag bara, det var hur fint som helst och alldeles nyrenoverat (det var inte de andra^^ nån gång ska man ha tur). Jag hann ta en liten kort promenad innan vi åt middag inne i huvudbyggnaden. Det var riktigt trevligt och det blev många skratt. Skratten började redan på bussresan faktiskt när jag och Anna en kollega skrattade ihjäl os åt busschaffören som hade en säkerhetsfilm (ni vet sådana man ser när man åker plan) och sen muntligen skulle fortsätta på den då den lade av halvägs igenom. Vi kände oss lite iq-befirade när han skulle förklara hur stolarna fungerade och att man för sin egen säkerhet skulle sitta ned på toaletten.
 
Det första vi gjorde när vi var framme i Vadstena var att åka till Vadstena slott där riksarkivet ligger. Vi fick oss en redovisning om vad de har för handlingar där (både privata och offentliga) och en liten tur genom deras lokaler. Jag måste erkänna att det var gooode svårt att hålla ögonen öppna under den föreläsningen. Som att hoppa tillbaka till universitetet, haha!
 
På middagen satt jag med Lena, Anna och Nils. Jag genomled väl rätterna kan man säga (blä för vuxenmat alltså, vad är grejen med dressingar, balsamico och sånt där äckligt ><). Sen blev det lite underhållning i form av en skådespelare som agerade Heliga Birgitta (det var hon som grundade klostret som för övrigt är aktivt även idag. Jag såg två riktiga nunnor också! X)). Hon var jätterolig och drog en massa skämt fast med stenallvarlig mimik. Vi fick agera rollspel vi också och en av teknikerna blev en gammal adelsmann och en annan blev en munk. Det var så roligt när hon skulle utse munken, för hon började med att säga "vad heter den här brodern?" och Nils som satt bredviv mig sade lite pillimariskt "Tuck". Hahaha, det var så himla kul!!
 
Jag som satt i bordskanten blev frågad om hur gammal jag var och när jag svarade 24 så sa hon ojoj det var gammalt och alla i hela salen började asgarva^^. Det roliga var att flera kollegor efter det inklusive chefsrådmannen kommit fram och frågat är du verkligen bara 24? En handläggare som var så förvånad sa att "du verkar som ha varit med om så mycket" och att jag därför kändes äldre. Jag tycker det är så kul att få höra folks uppfattningar om en :)
 
Det blev en sen kväll men det var det väl värt. Jag sov som en stock i mitt fiiiiinafina rum (skulle lätt kunna ha ett liknande rum själv, trots att jag inte är den blommiga typen. Och vad jag menar med blommigt ser ni nedan). Sen var det frukost och efter det hade vi redovisning av allt arbete. Lunch åt vi också innan vi åkte bussen tillbaka med ett stopp på Hooks herrgård för morotskaka och kaffe till de som ville ha det. Det var en riktigt rolig resa!
 
Igår, fredag, hann jag med att släcka lite bränder på jobbet och fick ansvar för att meddela resten av folket om den utbildning inom strandskydd som jag och en av mina rådmän ska hålla i på avdelningsmötet på måndag, eftersom cecilia, rådmannen, jobbar hemifrån på måndag. En som heter Johanna ska ju också sluta och då vi ska ha avtackning tillsammans var vi och valde ut tårta för denna tillställning (meh, ska man måsta hållla tal nu också -_-). Jaa, handpenning till bostaden har fixats, medlemsskap i HSB likaså, försäkringar har sagts upp och andra datum har bokats. Meh, det är en hel del. Efter jobbet hann jag med att gymma en snabbis och cyklade till samarkand och handlade. En tvätt hann jag stoppa in i tvättmaskinen med.
 
Idag har jag plockat lite. Jag har börjat rensa så smått på saker inför flytten. Tvättat lite till, åkt skike i en dryg timme (det var så välbehövligt) och nu sitter jag och vilar upp mig lite. Det är ju ingen hemlighet direkt att jag äter som en skit och efter vadstena fick jag ju tvinga i mig bra mycket mer mat än vad jag är van vid och bra mycket mer näringstät sådan. Det var en otroligt stor skillnad på när jag skulle åka skidor idag trots att näringspåfyllnaden inte riktigt kan räknas som bra. Haha, jag måste vara sjukt vältränad egentligen alltså, helt sjukt vad bra det gick idag, det var till och med roligt :D
 
Nu sitter jag och lyssnar på musik och ska se lite Bleach och bara slöa. I morgon blir det att plocka lite fler saker, göra matlådor och gruva sig inför nästa vecka då jag ska iväg både till Tjurkö och Mjölby för syn och sammanträde två dagar i rad. Åt två HELT olika håll vilket är lite drygt. Det ena blir mitt första med en rådman så det har jag lite ångest för. :/
 
Nä, nu ska jag försöka stänga av allt för några timmar och bara slöa. Jag har så många obearbetade tankar och känslor att det är fantastiskt. JAg insåg igår när jag gick och lade mig att jag fortfarande bara har blundat för hela den här epilepsigrejen. Man ser det man vill se, man hör det man vill höra,.JAg har blundat för en hel del, men det känns som att jag snart borde tänka igenom även detta och försöka acceptera fakta. Det är svårt och jag blir tårögd vid bara tanken, men det får jag ta tag i sen. Nu: serier!
 
Ha en skön lördag!
 
PS. Låttips: Rosi Golan, Can´t go back <3
 
/Amami
 
Slottet med vallgrav runtom och riksarkivet inuti (bland annat)
 
Vadstenna Klosterhotell - huvudbyggnaden
 
Middag med fancy uppklädda domstolstjänstemän
 
Heliga Birgittas skapelse, tydligen hon som designat den.
 
Mitt rum!
 
Vyn när jag var och åkte skike tidigare idag.