Sstarscream

Star weekend

Kategori: Allmänt

Hejhej!
 
Jag är precis inkommen från en skike-tur. Nyäten, nyduschad och lyssnar på lite studio ghibli-musik på youtube - har det rätt gosigt nu mao! ;)
Jag har sagt det förr och jag säger det igen - VARFÖR är inte helgen en nedaste dag längre? den hade varit så perfekt då^^ Jag har haft en jättehärlig helg. Sexans växel har legat i på heltid den senaste tiden så jag behövde verkligen egentid. Egentid för vila, fix och bara känna in mig i vad jag nu så smått börjat kalla för "hem".
 
Jag startar verkligen historier på mitt jobb alltså. I tisdags när jag skulle till jobbet så märkte jag förstås när jag skulle ta fram cykeln att det var punktering....DARN IT! (upptäckte senare att det finns glas runt hörnet på huset som knappt syns för allt grus, så nu måste jag byta både slang och skaffa nytt däck). Två alternativ fanns för att komma någotsånär i tid till jobbet: antingen gå eller prova mina skikes för första gången och hålla alla tummar o tår på att det går fortare (är ju inte så säkert då jag aldrig stått på ett par förut - skulle lika gärna kunna vara en enkelresa till benbrott, haha^^). Fokuserad som aldrig förut satsade jag på skikesen och det gick faktiskt över förväntan! Gick ganska fort också. Skidtekniken finns ju inövad sen förut, så det handlar mest om att lära sig bromsen och var tyngdpunkten ska vara. Jag vill inte ge bilden av att det är superenkelt, för det är det inte. Det kräver fokus som heter duga (i alla fall så här i början), men det gillar jag! Fick flera påhälsningar på mitt (delade) kontorsrum, både av beredningsjurister och rådmän och chefsrådman som var nyfikna på vad jag hade tagit med mig för monster till jobbet XD
 
Jag blev uppskriven på en "tävling" också av en jobbarkompis/klasskompis. Något som går ut på att gå island runt på 40 dagar - någon som hört talas om den? Öppen för alla arbetsgivare och man hamnar i lag på 2-8 personer. Man "måste" gå minst 10 000 steg per dag för då kan man vara med i utlottning av sportprylar och en resa till island. Jag satt med två tekniker, en beredare, chefsrådman och en chef på en fikarast och frågade om de skulle vara med. Vissa av de hade tänkt skriva upp sig varpå chefsrådmannen och en av teknikerna frågade om jag skulle det. Visade lite tveksamhet över det, men de hade tydligen fått för sig att jag var en typ som tränar mycket, haha så roligt. förstår inte hur folk kan få för sig det. Jag sa att nog kan jag träna en del när lusten finns (klassar det inte som "träna" utan snarare att jag motionerar), men grejen är att ger jag mig in i en tävling så har jag en tendens att gå åt det extrema hållet/verkligen gå in för det - så jag vet att det kommer bli så himla jobbit om jag gör det X). En av anledningarna till att jag undviker att vara med i riktiga tävlingar. Det som var lite kul med detta var att jag, idag, pratade med mami som sa precis samma sak utan att jag hann nämna något om det ><. Jaja, vi får se hur många steg jag skrapar ihop per dag (oh noooo, ingen vilodag på 40 dagar :S hur ska detta gå :O)
 
En annan rolig grej som hänt denna vecka, förutom att jag spelat badminton med några fellas, är att den inte så jättesamarbetsvillige rådmannen kom in till mitt rum för att medge att jag hade haft rätt och att han hade fel! Han hade velat ändra ett domsförslag jag lämnat pga det handlade om en person som gång på gång hamnar i domstolen och rådmannen tyckte sig finna ett sätt att "sätta dit" han baserat på de handlingar som fanns och skulle ändra förslaget. Det var väl i november/december någon gång. Nu kom han till mig och erkände att han haft fel och jag haft rätt! Det kändes verkligen skönt och det var sjysst att han kom och sa det :) Behövde lite ljus i arbetsmörkret. Vi har så snuskigt många mål så det är helt fantastiskt. Jag har precis passerat 50 st mål/ärenden som jag har nu - samtidigt. Och då ska ni veta att det kommer in nya varje vecka (de kommer inte i singularis heller -_-) GAH! Är det uttryck som väldigt bra beskriver min arbetssituation för tillfället. Det som gör det ännu mer "gah-igt" är att jag lyckas få de som är särdeles krångliga. Bara den här veckan har jag fått höra fem gånger att varken rådman eller tekniker vet vad som ska göras i målet och att det egentligen inte borde finnas beredare på den just för att de är så besvärliga. Mina fellow rotelberedare (eller ägg-kamrater som det så fint heter här) tycker det är tämligen underhållande i alla fall. Det är väldigt lärorikt arbete att vara beredningsjurist :)
 
Igår var det kulturnatt - vilket är ett väldigt missvisande namn då det pågår hela dagen. Hanna, Lena och co ville att jag skulle komma förbi vid fyra för att gå på en massa konserter, lyssna på - ja vad var det iransk (? nåt sånt) poesi och gå på opera-allsång, och ta ett glas rött på condeco för att avrunda kvällen. Låter ju hur trevligt som helst ju, men jag behövde som sagt få en helg där jag bara får göra vad jag vill, när jag vill. Det var ett under att jag tog mig upp ur sängen igår XD. Roade mig med Indiana Jones istället för ett glas rött. Resten av dagen ska jag spendera med att försöka samla mig inför nästa vecka, fundera på vad jag ska göra av detta år och sist men absolut inte minst så ska jag spela zelda!
 
Adioso!
/Amami
 
Så här kan det se ut i Växjö en januaridag (ser mer ut som, typ, april eller maj)