Sstarscream

Midsommarafton

Kategori: Allmänt

Här kommer mitt lovade inlägg om midsommarafton! Till en början hade jag INGA som helst planer för denna dag. Folk här på jobbet skulle iväg på en massa olika ställen i olika städer och jag tänkte väl att jag kan roa mig med rullskidor eller en cykeltur till sjön för att se om det fanns någon kommunal midsommarstång. Men först hade jag ju förstås tänkt gå till jobbet. Gissa om jag blev förvirrad när folk en efter en sade att de var lediga….Haha, jag hade inte alls uppfattat att vi faktiskt var lediga allihopa hela dagen på midsommarafton! Jag antog att det var en vanlig arbetsdag eftersom den inte är röd. Jag har ju jobbat alla andra midsommaraftnar liksom, så vanan är inne.

Så jag fick en trevlig överraskning sådär på torsdag förmiddag att det blir minsann långhelg på riktigt! Jordgubbar inhandlades efter jobbet så som traditionen kräver (ingen midsommar utan jordgubbar liksom). Sjukt kul när jag går förbi en kvinna och hennes lilla flicka som utbrister "woooow, vad fin hon va!!". Hehe, jag gillar denna unge starkt bättre än den som frågade om jag var kille eller tjejt^^

Torsdagkväll får jag ett mess från Lena som säger att det finns en ledig plats i bilen till Gasslanda där hon skulle fira midsommarafton med vänner. En av dem som skulle åka bil (Ylva) hade bestämt sig för att cykla dit nämligen. Så helt plötsligt så gick mina planer från en dag i solitude med piano och skidor, till socialiserande med nya peeps ute på vischan i ett klassiskt smålandstorp. Ni vet så där Emil i lönneberga- aktigt. Inne i torpet var det som en större kyrkstuga (akta huvudet för dörrkarmarna säger jag bara). Det var hur mysigt som helst! Jättefint område med ängar och gårdar med betande kossor.

Väl där så välkomnades vi av värdinnan som var klädd i en folkdräkt dagen till ära. Värendsdräkt tror jag det hette och vi fick höra en historia om en dam som hette Blenda som tydligen var sammanlänkad med denna dräkt på något vis. Vi fick då en välkomstdrink som var gjord på egentillverkad flädersaft, loka (eller om det var sprite), en liten jordbubbe och två skivor med lime i. De flesta andra spetsade till sina med nalta alkohol. Jag körde utan^^ Blä för alkohol.

När så Ylva joinade kompaniet så satte vi oss så småningom till bords för att avnjuta en midsommaraftonslunch ute i det gröna. Insekterna där är verkligen större än hemma. Och äckligare. Men de bits då inte som myggen gör…Vi satt och pratade om allt möjligt från historia till hår och musik. Sen delade vi upp oss i lag för att spela lite krocket. Vi var tvåmanna allihopen och utan att vara partiskt (möhöh) så ägde ju mitt lag sönder i krocket. Anna – min teammate – började med ett mindre smidigare slag, även kallat uppvärmningsslag i min värld ;), så vi hamnade sist till en början. (sist till en början, det var ju också ett sätt att säga det på…). Men jäklar vad vi tog ikapp. Jag var den enda som lyckades få igenom två portar och samtidigt träffa pinnen! Vi tog över ledningen också, men sen så var det något påhitt om att man skulle krocka i de andra kloten innan man kunde vinna. Så med de övriga ihopgaddade och gastandes ”ut med grön!” (vi var grönt lag) så tog det svarta laget ikapp och det slutade – på pappret – med en delad förstaplats med det svarta laget. Meeen, ifråga om rena skills så vann jag och Anna lätt X)

Sen så började det regna lagom tills vi var färdiga så vi flydde regnet in i stugan. Grillen hämtades och vi grillade middagen som inmundigades (fina ord va?) i gott sällskap. Äppelpaj, jordgubbar, grädde och lite sånt till efterrätt. När vi sen satt där i godan ro och trevlades så kom värdinnans mamma och en snubbe på besök bärandes på fioler! De skulle nämligen uppträda – mamman, snubben och Clara (värdinnan)! Yay! Vi fick en förvarning om att drygt hälften var nybörjare, men det var ett riktigt roligt initiativ. Ända fram till dess mamman pekade på mig och sa men kan inte du spela fiol? Möhöhöhö, fick nåt i halsen. Mmmm, kan väl hända att jag kan plinka nåt, eeeeeh, hur gjorde man nu igen? Sen frågade snubben – som var otroligt passionerad och engagerad, hur kul som helst ju – ”kan du äppelbo?” Men det är klar jag kan den! Det var ju min favoritlåt när jag spelade! Så jag blev lite smått tvingad till att ha konsert! Sen togs det vid med några andra låtar som jag aldrig hört förut, men försökte hänga med i på gehör. Som grädde på moset så körde vi ”jag är fattig bonddräng” och hade alla sjungandes i kör. Till ett par andra låtar blev det folkdans eftersom hälften av de närvarande går danskurser. Haha, det var riktigt roligt faktiskt! Länge sen jag hade så roligt på en midsommarafton faktiskt! :D Jag vill ju göra saker, inte bara sitta på arslet och äta och kallprata – och göra saker, det var precis vad vi gjorde! Är jag kvar här nästa år lär det nog bli en repris^^. Innan gästerna tackade för sig så hade jag och Lena blivit tvångsvärvade som ”nya elever” till snubben som slumpartat nog har gått kurser på Framnäs med min gamla fiollärare. Så himla random. Han ville genast ha mitt nummer så han kunde ringa upp och få ”testa” mina kunskaper i fiol. Haha, oh lord. Nämen, älska människor som har glöd utan hämningar och utan att döma. Mera såna!

Det var i stora drag min midsommarafton, som för första gången ever firades utanför Norrbotten. Det låter lite tragiskt när man skriver så, men det var det inte. Det var allt annat än tragiskt! Det var magiskt! ;)

 

Höhöh, var till gymmet idag och då kom en utlänning fram och på bruten svenska sa:

"Asså jag måste bara fråga, du är inte från Sverige va?"

......

"Näe, jag e norrlänning" möhhöhöhö, jag är så himla kul^^

 

/Amami

 

 

 

 

 

 

Meh, ids it spara ner bilden för att rotera på den. Ni får vicka på huvet istället...